O vacanță pe insula verde își va lăsa puternic amprenta asupra bagajului vostru de amintiri. Cu siguranță, un sejur prelungit în insula Corfu nu doar că vă va deconecta de stresul cotidian, ci vă va face să vă simțiți ca un zeu. :) Frumoasa insulă are tot ce v-ați putea dori, atât ca zeu, cât și ca simplu călător prin univers: o istorie colorată şi o cultură care se reflectă în grandioasele palate, trainicele fortărețe venețiene, muzeele pline de exponate unice și viata de noapte intensă.

vechea-fortareata-corfu

Sursă: moda-azi.blogspot.com

Panoramic view of the citylights of Corfu Town at night. Kerkyra. Greece Corfu island

Sursă: messonghi-apartments.gr

Simțămintele ce te încearcă odată ce pășești pe insulă n-ar putea fi descrise în cuvinte, așa că dacă vrei săți răsfeți jumătatea cu un sejur de vis, surprinde-o și adu-o în lumea magică a legendelor și a peisajelor care îți taie răsuflarea.

Chiar dacă îți dorești să adulmeci cât mai multe dintre minunățiile insulei, nu te grăbi și nu te priva de luxul de a lenevi pur și simplu pe sezlong, cu o carte în mână, în acompaniamentul relaxant al valurilor. Împrumută fără teamă din ritmul și calmitatea grecilor și bucură-te pe îndelete de vacanța ta.

Corfu-Set-Sun2 764peroulades

Sursă: hrk.aero / www.enneadeviaggi.it

Insula ce se întinde pe 58 km lungime și 25 km lățime deține mai mult de 30 de plaje superbe, câteva dintre ele fiind catalogate cu steag albastru, ceea ce presupune că întrunesc condiții optime de înot. Dacă vrei să te bucuri de un nisip fin ce îți mângâie tălpile, alege sudul insulei, cel din nord fiind presărat, pe alocuri, cu pietricele, care mai de care mai rotunde, iar mareamarea o veți regăsi aievea ca un cocktail de nuanțe, de la verde turcoaz la un albastru celest.

59136_1434522421445_5461439_n

Sursă: din arhiva pesonala :)

Breaker breaker one-nine. We've got a Ty-D-Bol tanker overturned in Paleokastritsa. Copy? Over.

Sursă: simplythebestmagazine.com

Dacă te numeri printre turiștii romantici, cu siguranță îți vor bucura privirea satele boeme, aflate în apropierea mării, cu locuințe foarte vechi şi străduţe înguste, întortocheate şi pline de plante căţărătoare cu flori parfumate. Te vor încânta localnicii de aici, primitori și prietenoși, mulți dintre ei salutându-te cu fețele senine, poate chiar înainte s-o faci tu, iar tavernele lor cochete de familie, în care poți savura specialități grecești și cele mai proaspete fructe de mare, sunt din belșug, spunându-se chiar că numărul tavernelor de aici îl depășește pe cel al localnicilor. Desigur, toate aceste delicii trebuie completate cu ouzo, rachiul din anason preferat de greci și dansuri tradiționale în acorduri live de bouzouki.

roussos-restaurant-corfu-3 3

Sursă: www.roussos-studios.com / discoveringanchal.wordpress.com

Organizeazăți timpul liber în așa fel încât să nu ratezi în vacanța ta pe insulă golfulețul magnific Canal d’Amour, o zonă cu stânci de culoarea mierii, în care marea, cu o maiestrie de sculptor a erodat, formând mici golfuri și canale, de o frumusețe tulburătoare. La popularitatea și farmecul acestei opere a naturii, a mai contribuit și omul, prin câteva povestioare. Legenda spune că îndragostiții care traverseaza înot acest canal vor ramane pentru totdeauna împreună.

sidari7

Sursă: www.corfuvillarododafni.com

Oricât de ademenitoare ar fi relatarea despre frumoasele noastre experiențe pe Insula Corfu, realitatea o depășește cu mult mai mult, pentru că uneori cuvintele sunt neconvingătoare.

Chiar și fotografiile au ”hotarele” lor…