Ca româncă, nu pot disocia ziua de 1 martie de Mărţişor. Simbol al spiritualităţii româneşti, cred ca Mărţişorul e intrat în ADN-ul care ne defineşte ca naţiune. Ziua de Mărţişor e una dintre sărbătorile care ne compun fiecare an al vieţii, cu elementul de surpriză care însoţeşte fiecare gând materializat afectiv pentru noi. Surpriză ca formă a micului simbol ales din multitudinea creaţiilor dedicate acestei zile, ca număr de fiinţe care ne fac să simţim căldura şi importanţa unui gest, ca noutate în concepţiile care îmbogăţesc în fiecare alt an, colecţia de simboluri tradiţionale şi novatoare, cu care sensibilitatea şi imaginaţia românească întâmpină prima zi a primăverii.

Chiar dacă mărţişorul nu mai este doar clasicul mic vestitor al primăverii prins în piept, farmecul lui rămâne acelaşi şi pătrunde direct în inimă, chiar şi devenit virtual. Tehnologia şi poşta clasică ne dau şansa să ne bucurăm de 1 Martie de la orice distanţă, trimiţând şi primind felicitări şi mărţişoare virtuale sau reale. Pe meleaguri străine, devenim şi ambasadori ai culturii româneşti. Cu românii prezenţi astăzi în atâtea alte ţări ale lumii, este de necrezut pe câte meridiane călătoreşte Mărţişorul, parte a sufletului românesc, oriunde s-ar afla!

Daniela Lawson, românca cu care ne mândrim

Sursa:http://www.viata-libera.ro/diaspora/75297-in-italia,-marea-britanie-si-australia-ce-pret-mai-pun-galatencele-pe-traditia-martisorului