Jurnaliştii de la lifehack.org au realizat un top al destinaţiilor de vacanţă din estul Europei, pe care le cataloghează drept „fascinante”.

Pe locul 1 se află Bucureşti. Capitala României este descris drept un oraş modern cu o istorie senzaţională, care se ridică la înălţimea denumirii de „Micul Paris”, care i-a fost dată la începutul secolului XX. Sunt amintite printre atracţiile principale „monstruosul” Palat al Parlamentului, dar şi clădiri cu o arhitectură „splendidă”, cum ar fi Ateneul Român, Universitatea Bucureşti sau Muzeul Naţional de Istorie.

bucuresti

Bucureşti, România

Pe locul 2 regăsim tot un oraş din România, Sibiul. Veţi fi vrăjiţi de îndată de farmecul său medieval, mâncarea delicioasă şi peisajele care îţi taie răsuflarea, ne asigură cei de la lifeck.org. Nu rataţi Muzeul Bruckenthal şi nici Crama Sibiu Vechi, de unde puteţi admira centrul istoric în timp ce savuraţi preparate româneşti tradiţionale.

sibiu

Sibiu, România

 

 

 

 

 

 

3. Pentru următoarea recomandare ieşim în afara graniţelor şi mergem în capitala Slovaciei, Bratislava, un oraş cu adevărat şarmant, încărcat de grandoare medievală şi localuri efervescente.

bratislava

Bratislava, Slovacia

4. Pe locul 4 se află Nida, o localitate din Lituania care se află în Parcul National Curonian Spit, din peninsula ce separa laguna Curonian de Marea Baltica. Aici veti gasi dune mari de nisip, paduri de pin si o flora si fauna rare, un sit Unesco. Oraşul are cabane colorate din lemn şi bărci în culori vii, care sporesc frumuseţile naturale ale locului.

 

nida

Nida, Lituania

 

 

 

 

 

 

5.  Pe locul 5 în topul destinaţiilor est europene se află încă o capitală. De această dată este vorba despre Skopje, capitala Macedoniei, descrisă ca o capitală eclectică, un mix al culturilor creştină şi musulmană, cu o viaţă de noapte vibrantă.

Skopje

Skopje, Macedonia

 

Din topul realizat de lifehack.org mai fac parte Dubrovnik (Croaţia) , Split (Croaţia), Insula Mljet (Croaţia),  Orheiul Vechi (Moldova), Belgrad (Serbia), Ljubljana (Slovenia), Varşovia (Polonia), Cracovia (Polonia), Moscova (Rusia), Riga (Letonia), Sofia (Bulgaria), Talin (Estonia), Vilnius (Lituania), Kotor (Muntenegru), Sarajevo (Bosnia şi Herţegovina), Praga (Cehia), Olomouc (Cehia), Berat (Albania), Coasta Ioniană (Albania) şi Budapesta (Ungaria).

Pentru articolul original intraţi pe lifehack.org.

sursa foto: lifehack.org