Timpul petrecut in Rusia a reprezentat una dintre cele mai bune si  mai frumoase experiente traite in alte colturi de lume. Aceasta tara respira traditii, istorie si cultura. Iar cetatenii ei sunt insufletiti de cea mai mare dragoste de patrie si de neam pe care le-am intalnit. Aceste aspecte iti trezesc imediat curiozitatea de a descoperi mai mult decat scrie in carti despre ceea ce inseamna Rusia. In calatoria mea am vizitat mai multe zone, insa acum voi povesti putin despre Moscova. Este un oras atat de mare, de frumos si de interesant, incat merita un loc unic in blogul nostru.

Moscova reprezinta capitala politica si economica a Federatiei Ruse. Practic, de acolo bate ceasul pentru tot ceea ce inseamna decizii de stat sau de lume, ce implica aceasta tara. Kremlin se afla in celebra Piata Rosie, ce masoara 330 metri lungime si 70 metri inaltine, si este fosta resedinta imperiala si actualul sediu al presedintelui Rusiei. Din Piata Rosie pleaca marile strazi ale Moscovei si principalele drumuri ale tarii.

piata rosie

 

 

 

 

 

 

 

Cea mai celebra imagine ce ilustreaza Rusia apartine Catedralei Sfantul Vasile, puternic luminata pe timpul noptii. Piata Rosie constituia locul incoronarii tarilor, locul favorit pentru demonstratii, ceremonii, proclamatii, defilari militare. Numele pietei vine de la cuvantul rusesc krasnaya, ce inseamna rosu, frumos. Tot in Piata Rosie se mai afla palatele si bisericile din Kremlin.

biserica kremlin piata rosie 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Una dintre cladirile impresionante este Mausoleul lui Lenin, ce adaposteste trupul conservat al lui Lenin, fondatorul Uniunii Sovietice.

lenin

 

 

 

 

 

 

 

Piața separă Kremlinul de zona comercială Kitay-gorod. Cel mai celebru magazin este GUM. La prima vedere m-a dus cu gandul la magazinul Harrods din Londra. Este plin de lumini si serveste ca magazin universal. Adaposteste marile brand-uri de moda ale lumii. Langa el se afla Catedrala Kazan, iar alaturi se gasesc Muzeul National de Istorie si Poarta Reinvierii.

20160714_224524

 

 

 

 

 

 

 

Va recomand o croaziera pe Raul Moscova. Acesta trece prin centrul Moscovei, iar pe durata croazierei va veti apropia de foarte multe puncte de maxim interes in capitala Rusiei.

moscow river (2) moscow river

 

 

 

 

 

 

 

In drumurile voastre sa nu ocoliti statiile de metrou. In acest oras exista cea mai frumoasa statie de metrou din lume.

metro 2 metrou

 

 

 

 

 

 

 

Moscow city este districtul comercial al Moscovei, singurul loc modern, cu cladiri zgarie-nori de peste 300 de metri inaltime. Este locul unde se afla marile companii ale Rusiei, dar si gigantii mondiali ai afacerilor, ce au venit sa isi dezvolte activitatile in Rusia.

moscow city

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parcul Gorky este cel mai mare parc din oras si ofera o varietate de plante, cateva terase si restaurante, posibilitatea de a va plimba cu hidrobicicleta sau cu barca pe lac.

gorky 2 gorky

 

 

 

 

 

 

 

Teatrul Balsoi este unul dintre cele mai celebre din lume. In limba romana inseamna Teatrul Mare. Fondat in 1776, pe vremea tarilor, ofera astazi spectacole de opera si balet si reprezinta un etalon la nivel mondial in ceea ce priveste profesionalismul, grandoarea si calitatea spectacolelor.

balsoi

 

 

 

 

 

 

 

Mergeti sa vizitati Moscova! Va veti intoarce indragostiti de acest oras, ce nu seamana cu niciun altul din Europa. Se distinge prin eleganta, culoare si profund nationalism. Este o experienta de trait si un must travel!