Cum m-a recucerit litoralul romanesc!

 

In cateva zile începe un nou sezon estival, iar litoralul romanesc va fi din nou plin de turistii dornici de relaxare și distracție la malul marii.

Mi-am propus sa fac o mica excursie de-a lungul litoralului romanesc pentru a vedea ce imbunatatiri au mai fost aduse la unitățile de cazare și ce servicii se ofera turistilor in acest an. Am pornit cu partea de sud a litoralului unde am gasit plaje mai inguste, ce sunt brazdate de golfuri sau marginite de faleze inalte. Cel mai mult mi-au placut Complexul Lacul Racilor și Popasul Pescarilor, doua locatii superbe ce merita toata atentia turistilor.

Complexul Lacul Racilor il gasim in stațiunea 23 August. Cand ajungi aici, te vezi inconjurat de flori si multa verdeata si nu în ultimul de rand de lacul pe marginea caruia te poți plimba în voie.

CAM00213 CAM00214

 

Daca doriti sa zaboviti mai mult in zona, e bine sa stiti ca puteti lua cazare. Aceasta se poate face în hotel si in casutele amplasate pe marginea lacului. Fiecare casuta are cate doua camere, una se afla la etaj si una la parter. Acestea sunt despartite de o scara interioara si fiecare este dotata cu baie proprie. Masa se poate servi pe terasa complexului, amplasata pe lac. In timpul mesei va puteti delecta admirand lebedele în toată spendoarea lor.

Pentru a ajunge la plaja avem de mers 15 minute.

IMG-20180517-WA0027   IMG-20180517-WA0028

 

Popasul Pescarilor il gasim In Olimp si este amplasat la malul Marii Negre. Aici putem servi peste proaspat, prins în ziua respectiva, dar și multe alte delicatese. Plaja complexului este lata, nisipoasa și intrarea în apa se face lin.

 

CAM00227  IMG-20180517-WA0034

Inaintand spre partea de nord a litoralului, am gasit plaje late si frumoase, deja pline de sezlonguri. Hotelurile erau aproape pline de turisti care profitau de vremea buna, ce a debutat inca din aprilie. Si noi am avut parte de o vreme superba. Nu mai conteneam sa ne bucuram de stralucirea apei, de apusul ce oferea imaginea soarelui oglindidu-se în valurile marii si de briza ce ne alinta plimbarile lungi pe malul apei.

Am avut bucuria de a gasi hoteluri deja punse la punct, ce asteptau cu nerabdare turistii, dar si hoteluri aflate în renovare, pregatindu-se pentru a oferi servicii cat mai calitative si variate celor ce le vor trece pragul. Pe litoralul romanesc sunt din ce in ce mai multe hoteluri destinate famiilor cu copii, carora le pun la dispoziție patuturi de bebelusi si carucioare, oferite in mod gratuit, pe perioada șederii, dar si spatii de joaca amenajate la interior și exterior. Am vizitat hoteluri care au și baze de tratament, unde poți trata multiple afectiuni ale organismului sau poți avea parte de ședințe de relaxare la spa.

Litoralul devine tot mai ofertant pentru cei ce iubesc vacanțele în Romania.

Va invitam sa il redescoperiti pentru ca merita!