Cu totii visam sa ajungem in frumoasa si exotica Thailanda, dar cand avem si copii trebuie sa luam in considerare diferite aspecte pentru a nu avea neplaceri.

In primul rand, este indicat sa ne programam aceasta vacanta in perioada favorabila din punct de vedere meteo, pentru a nu avea o vacanta plina de ploi, dar nici de calduri insuportabile.

Luna martie ar fi alegerea perfecta pentru Thailanda, dar ne putem orienta foarte bine si catre lunile noiembrie-aprilie, ce, de asemenea, pot garanta o vreme buna pentru plaja. Desigur, aceasta este regula generala, insa natura poate fi imprevizibila:)

Image result for thailanda

Sursa:https://www.ziardecluj.

Indiferent de perioada aleasa, copiii trebuie protejati cu costum de baie si casca, cu creme ce au factor de protectie 50+, tinuti sub umbrele de plaja cat mai mult posibil, pentru ca soarele este foarte puternic.

In Thailanda gasim mancare baby-friendly (fierturi de orez cu gaina/porc/creveti, legume fierte, omlete, paine, fructe) si restaurante cu 2 sau chiar 3 stele Michelin. Mancarea de tip street-food nu e tocmai potrivita pentru cei mici.

Koh Samui cu  plajele sale nordice, este populara printre cei care au copii mici. Temperatura apei este una prietenoasa, in jur de 30 grade Celsius.

Image result for koh samui

Sursa:http://www.kosamui.com/

Hat Chaweng este o zona numai buna pentru adolescenti ce pot invata sa faca snorkeling la Ko Tao.

Chiang Mai este o zona cu o cultura bogata, festivaluri , unde familiile venite din Europa prefera sa ajunga atunci cand copiii au vacante iarna si primavara. Totul consta in inchirierea unei biciclete si distractia este asigurata.

Image result for chiang mai

Sursa:https://www.youtube.com/

 In partea de est a Thailandei si Koh Chang gasim o mare prietenoasa, putin adanca numai potrivita pentru cei mici care abia invata sa inoate. Tot aici, copiii mai mari si adolescentii pot avea parte de o drumetie pe spinarea elefantului, kayak prin padurea de mangrove.

Image result for koh chang

Sursa:http://www.hotelthailand.com

 Pattaya, este zona in care sa iti duci copiii sa se dea cu tiroliana de acolo. Este un traseu foarte lung, de 3 kilometri, prin luxurianta padure tropicala Khao Kheow. Este un tur de o zi care  poate include alte activitati, cum ar fi cursa cu obstacole din jungla sau o vizita la gradina zoologica.

Image result for Pattaya tiroliana

https://www.flightofthegibbon.com

Thailanda este o tara extraordinara, ce imbina in cel mai frumos mod exotismul,traditiile, distractia si voia buna!

Atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.

Mai ramane doar sa o exploram impreuna!