Minunatul Thassos – insula care ti se lipeste de suflet!

Image result for thassosSursa:https://www.travelgirls.ro

Prima noastra vacanta in frumoasa Grecie a fost in Thassos.
Am ales ca varianta de transport autocarul. Astfel, am plecat la ora 20.00 din Bucuresti si a doua zi la ora 10 eram in Portul Keramoti, de unde am luat ferry-boat-ul catre Limenas. In timpul calatoriei cu ferry-boat-ul am admirat frumosii pescarusi care zburau in stoluri, foarte aproape de noi, si pe care i-am hranit cu pateuri cu susan ramase de pe drum.

DSC00086  DSC00111

Dupa 30 minute am ajuns in Limenas. Aici am fost preluati de autocarul de transfer ce ne-a perindat pe niste stradute atat de inguste incat ma intrebam cum de poate lua virajele necesare deplasarii. Ajunsi la hotel, incantarea a continuat sa creasca. De la balconul camerei ne bucuram de o vedere panoramica ce infatisa muntii maiestuosi iesind din apa cristalina a Marii Egee.

DSC00119    DSC00147

Langa hotel am gasit tot felul de magazine cu suvenire,mancare si bautura, toate traditionale. Pe plaja se intindeau numeroase taverne, ce ne asteptau sa ne hraneasca cu retetele lor gustoase. Intrucat am plecat in numar mai mare din tara noastra, ne-am hotarat sa inchiriem o masina, alaturi de inca un cuplu, pentru a putea vizita si partea de sud a insulei, noi fiind cazati in partea de nord a acesteia.

Related image   Image result for taverne pe plaja thassos
Decizia a fost de bun augur, caci am descoperit multe plaje pustii in acea zona, multe din ele cu pietre (mare grija la aricii de mare), dar si cu nisip. Partea de sud a insulei este mult mai animata si poti face plaja si la o ora mai tarzie, soarele neascunzandu-se aici dupa munti.
In traseul nostru cu rol de explorare, am ajuns si la fabrica de bijuterii Iris Gold, unde am avut sansa sa achizitionam niste minunatii lucrate manual.

Image result for fabrica de aur thassos iris gold    Image result for fabrica de aur thassos iris gold
Vacanta in Thassos ne-a oferit numai amintiri frumoase si experiente de neuitat si de neegalat. Ne vom intoarce cu drag pentru a ne putea bucura din nou de minunatele peisage, de plajele intinse si nisipoase si de apa cristalina, numai buna pentru scufundari! Mergeti si voi! Vi se va lipi de suflet!

Bianca.