Despre cum poti petrece un weekend de senzatie in Romania!

Cum vremea se arata frumoasa, ne-am propus sa mergem la munte pentru a ne bucura de aer curat si de linistea din jur. Am ales ca destinatie localitatea Cheia din judetul Prahova. Drumul pana acolo nu este unul foarte scurt, dar constati ca merita tot efortul in clipa in care te vezi inconjurat de verdeata si de muntii impunatori.
In prima zi ne-am propus sa ajungem la Cabana Muntele Rosu. De la soseaua principala se poate urca cu masina prin padure, drumul fiind asfaltat. Odata ajunsi pe platou, ti se taie respiratia. E atat de mult frumos incat iti vine sa nu mai pleci. Daca nu vrei sa mai pleci, sa stiti ca se poate. Locul permite camparea si asigura cam tot ce trebuie pentru a respira cateva zile langa firul ierbii.

                poze cheia 2                                  poze cheia

Dar sa continuam drumul spre cabana si sa incepem cu adevarat aventura. Pentru inceput, se merge prin padure maximum 1h30 minute pana la partea mai dificila a drumetiei. Drumul devine alunecos si lipsit de umbra, ceea ce poate face destul de dificila urcarea, razele soarelui fiind destul de puternice, in mijlocul verii.

              poze cheia 6          poze cheia 4

Odata ajunsi la cabana, am uitat de anevoiosul drum. Si datorita privelistii, dar si imbatati de mirosul bun al mancarurilor tradionale romanesti, pentru care toti cei ce cucerisera acea parte de munte.
Am poposit acolo cateva ceasuri bune și ne-am incarcat sufletele cu bucurie. Dar pentru ca urma sa se lase intunericul, era cazul sa ne punem din nou la drum. Si, hotarati sa o luam din loc, am privit catre cer. Ei bine … supriza! Cerul devenea mai intai gri, apoi negru si apoi … au inceput … inevitabil…ploaia, fulgerele, tunetele. Am gasit totusi solutia salvatoare: masina de teren, cu sofer cu tot, buna de inchiriat si de coborat in siguranta.
Si pentru ca o aventura nu a fost suficient, a doua zi am ales sa ajungem pe culmea Bratocea, un alt traseu foarte frumos, ce nu trebuie ratat. Acesta a fost mult mai usor si mai scurt.

  poze cheia 12    poze cheia 11   poze cheia 13

In urcarea noastra am admirat indelung Sfinxul Bratocea conturat perfect de trecerea timpului și totodata de cele 4 anotimpuri.
Weekendul la Cheia ne-a incarcat bateriile o vreme.Este destinatia perfecta pentru a prinde noi forte si a incepe lucrul cu zambetul pe buze.
Va incurajez sa traiti si voi aceasta experienta minunata!