Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

­čŹĚ Tururi cu degustare de vinuri din cramele Republicii Moldova

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

EXCURSIE 2 ZILE- CHISINAU ( GALATI - MANASTIREA CAPRIANA ÔÇô CHISINAU ÔÇô CRAMA DE VINURI MILESTII MICI - GALATI)

PERIOADA: 26-27 OCTOMBRIE 2023

Ziua 1. Plecare pe 26 octombrie, ora 06:00 din parcarea Casei de Cultura a Sindicatelor, transport microbuz 20 persoane, dotat cu aer conditionat. Ne indreptam spre vama Albita, iar in drum spre Chisinau se va vizita si Manastirea Capriana, una dintre cele mai vechi m─ân─âstiri din Republica Moldova. Este situat─â ├«n zona central─â a ╚Ť─ârii, la aproximativ 40 km nord-vest de Chi╚Öin─âu, ├«n ╚Ťinutul deluros ├«mp─âdurit care purta odat─â numele de Codrii L─âpu╚Öneisi este considerata de mul╚Ťi istorici, ultimul bastion al arhitecturii voievodale din Republica Moldova, apar╚Ťin├ónd spa╚Ťiului cultural rom├ónesc.

In functie de timpul alocat, putem vizita urmatoarele obiective turistice din Chi┼čin─âu:

Casa Memorial─â Pu┼čkin: este un muzeu ╚Öi monument de arhitectur─â de valoare na╚Ťional─â, inclus ├«n Registrul de monumente de istorie ╚Öi cultur─â a municipiului Chi╚Öin─âu.

Catedrala Mitropolitan─â ÔÇ×Na╚Öterea DomnuluiÔÇŁ este o catedral─â ortodox─â ce se afl─â ├«n apropierea pie╚Ťei Marii Adun─âri Na╚Ťionale ╚Öi apar╚Ťine Bisericii Ortodoxe din Moldova. Cl─âdirea catedralei este un monument de arhitectur─â de ├«nsemn─âtate na╚Ťional─â, introdus ├«n Registrul monumentelor de istorie ╚Öi cultur─â a municipiului Chi╚Öin─âu la ini╚Ťiativa Academiei de ╚śtiin╚Ťe.

Muzeul Satului. Muzeul Satului reprezint─â o adev─ârat─â oaz─â de lini┼čte ┼či relaxare. Inaugurat la 18 mai 1995, muzeul reconstituie satul basarabean din sec. XVIII-XIX. Se ├«ntinde pe o suprafa┼ú─â de 150 ha ┼či cuprinde ┼čase zone etnografice ┼či 165 de de monumente: mori de v├ónt, mori de ap─â, biserici de lemn, case de locuit, anexe gospod─âre┼čti, crucifixe, un han, o cr├«┼čm─â.

Muzeul Na┼úional de Art─â din Chi┼čin─âu a fost fondat ├«n anul 1939.

Arcul de Triumf, ├«nc─ârcat de istorie, denumit ┼či Por┼úile Sfinte

Muzeul Na┼úional de Etnografie ┼či Istorie Natural─â. Cl─âdirea care ad─âposte┼čte acest muzeu este un monument arhitectural de importan┼ú─â na┼úional─â. Aspectul exterior al cl─âdirii este unul deosebit: ies ├«n eviden┼ú─â vitraliile artistice, lemnul sculptat ┼či decora┼úiile colorate.

Castelul de Ap─â. Cu siguran┼ú─â una dintre cele mai interesante edificii din Chi┼čin─âu, a fost zidit la sf├ór┼čitul secolului al XIX-lea, dup─â un proiect ├«ntocmit de Alexandru Bernardazzi, fiind prima instala┼úie modern─â pentru aprovizionarea cu ap─â a Chi┼čin─âului.

Cazare 1 noapte la hotel B&B Olsi 4* din Chisinau, mic dejun inclus, WI-FI internet gratuit.

Ziua 2. Excursie optionala la Combinatului de Vinuri de Calitate "MILE┼×TII MICI". Aceasta dispune de o colec┼úie de vinuri care a marcat faima ├«ntreprinderei pe pia┼úa intern─â ┼či pe arena interna┼úional─â a vinurilor.

├Än luna august a anului 2005, ,,Colec┼úia de AurÔÇŁ Mile┼čtii Mici a fost recunoscut─â de Guinness World Records ca fiind cea mai mare colec┼úie de vinuri din lume ┼či num─âr─â cca 1,5 mln. de butelii. Tot ├«n acela╚Öi an este declarat─â de Parlamentul RM ÔÇ×Patrimoniul Cultural-Na┼úional al Republicii MoldovaÔÇŁ.

Intrarea este optionala si se achita la fata locului, individual.

Tarif aproximativ 90 lei romanesti ÔÇô pachetul standard Excursia vinariei

Excursia include: Galeriile subterane, Colec╚Ťia de Aur, Complexul de degustare

Suvenir: 1 sticlă de spumant Mileștii Mici

Durata: 50 minute

Dupa vizita celui mai vechi loc de p─âstrare a "b─âuturii sacre", ne pornim spre Galati, tot prin vama Albita.

Tarif excursie: 405 LEI /persoana

Tariful include: transport cu microbuz de 20 persoane, dotat cu aer conditionat, 1 noapte de cazare la hotel B&B Olsi 4* din Chisinau, mic dejun inclus, WI-FI internet gratuit.

Tariful nu include taxele de intrare la obiective si nici alte cheltuieli personale.

TELEFON PENTRU INFORMATII SI REZERVARI: 0724. 565. 294; 0745.428.290

* Traseul poate suferi modificari in functie de traseu si de timpul alocat.

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Excursiile de grup pe care le organizam in Republica Moldova reprezinta un mix de istorie, cultura si grastronomie.

La cerere, organizam, circuite oriunde in lume, cu sau fara ghid.

Cere o oferta
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam eget sapien sapien. Curabitur in metus urna. In hac habitasse platea dictumst. Phasellus eu sem sapien, sed vestibulum velit. Nam purus nibh, lacinia non faucibus et, pharetra in dolor. Sed iaculis posuere diam ut cursus. Morbi commodo sodales nisi id sodales. Proin consectetur, nisi id commodo imperdiet, metus nunc consequat lectus, id bibendum diam velit et dui. Proin massa magna, vulputate nec bibendum nec, posuere nec lacus. Aliquam mi erat, aliquam vel luctus eu, pharetra quis elit. Nulla euismod ultrices massa, et feugiat ipsum consequat eu.